Turism arhitectural pe coasta Mediteranei

Cum vi se pare ideea de a vă petrece un sejur odihnitor pe coasta Italiei, o adevărată bijuterie a litoralului Mediteranean? Coasta Italiei stiluri arhitectonice care traversează veacuri și chiar milenii. Acest mozaic îi poartă pe turiștii curioși prin stilurile antice grecești, Goticul medieval, construcții renascentiste și edificii ale Barocului.
Duomo di San Gennaro, Catedrala din Napoli, este un adevărat punct de întâlnire al Barocului, Goticului și al Renașterii. Purtând hramul sfântului protector al orașului, catedrala este bogat ornată cu fresce, picturi și sculpturi splendide.
Teatrul San Carlo, cunoscut și sub numele de Teatro di San Carlo, este cea mai veche operă activă continuu din lume. Construit în secolul al XVIII-lea, teatrul este o capodopera a arhitecturii neoclasice și a găzduit unii dintre cei mai cunoscuți cântăreți și muzicieni de operă din istorie.


Dar, a fi turist în Napoli, pe coasta Italiei, nu înseamnă doar trecerea în revistă a unor palate impunătoare și monumente culturale ce prind viață prin arhitectură. Pe lângă palate și teatre ce impresionează orice trecător, Napoli are propriul său farmec irepetabil în oricare alt colț al lumii. Putem aici colinda străzi înguste ce șerpuiesc tăind cale printre case viu colorate. Spre exemplu, Spaccanapoli este o stradă lungă și îngustă ce străbate chiar inima orașului, printre magazine, cafenele și case pitorești
Piațetele napoletane sunt ele însele o moștenire arhitecturală de mare preț. Piazza del Plebiscito, cea mai întinsă piață din Napoli, găzduiește mai multe clădiri emblematice, printre care Palatul Regal și Biserica San Francesco di Paola. Piazza Dante, purtătoare a numelui celebrului poet italian Dante Alighieri este un adevărat eăicenttru al Neoclasicului arhitectural.
Așadar, de ce am mai sta pe gânduri? O vacanță pe coasta Italiei ne oferă relxare și experiențe culturale neprețuite, iar cu o asigurare de călătorie pute profita la maxim de sejurul mult așteptat.