Ce trebuie să stim despre pesarul vaginal?

Pesarul vaginal este un dispozitiv medical folosit pentru a ajuta la susținerea pereților vaginali și a mușchilor pelvieni. Pesarul vaginal este de obicei utilizat pentru tratarea prolapsului organelor pelvine, care apare atunci când vezica urinară, uterul sau rectul coboară în canalul vaginal din cauza mușchilor slabi ai podelei pelvine.

Pesarul vaginal funcționează prin susținerea pereților vaginali și a mușchilor pelvieni, ceea ce ajută la ameliorarea simptomelor prolapsului organelor pelvine. Atunci când pesarul vaginal este introdus în vagin, oferă o barieră fizică care ajută la menținerea organelor pelvine în loc. Acest lucru poate ajuta la reducerea simptomelor precum incontinența urinară, presiunea vaginală și disconfortul în timpul actului sexual.
Există mai multe tipuri de pesare vaginale, fiecare dintre ele fiind concepute pentru a aborda diferite tipuri de prolaps al organelor pelvine. Unele dintre cele mai comune tipuri de pesare includ:
Pesarul vaginal inelare: pesarele inelare sunt dispozitive circulare care sunt inserate în vagin și se așază în jurul cervixului. De obicei, sunt fabricate din silicon sau plastic și sunt concepute pentru a oferi susținere pereților vaginali.

Pesare Gellhorn: pesarele Gellhorn sunt concepute pentru femeile cu prolaps sever al organelor pelvine. Ele sunt în formă de corn mic și sunt concepute pentru a susține uterul și pereții vaginali.
Pesare cubice: pesarele cubice sunt concepute pentru a susține pereții vaginali și sunt utilizate în mod obișnuit pentru tratarea incontinenței urinare de stres.
Pesare tip farfurie de incontinență: pesarele tip farfurie de incontinență sunt concepute pentru a susține vezica urinară.
Dacă aveți nevoia să utilizați pesarul vaginal, pe pagina noastră găsiți produse de caliate înaltă.